Prachtig gelegen

Schoorl, gemeente Bergen

Onder de hoogste en breedste duinen van het land ligt het vriendelijke dorp Schoorl. 

Deze kustplaats heeft het mooiste duingebied van Nederland, maar is daar altijd bescheiden onder gebleven. Naar het strand ga je te voet of gewoon op de fiets. Onderaan het ruim vijftig meter hoge klimduin – waar de kinderen zich met plezier naar beneden laten rollen – zit al ruim een eeuw hetzelfde café. En de bomen? Die zijn al net zo mooi oud geworden.

Eindeloos wandelen en fietsen

In Schoorl kun je verrassend goed mountainbiken. Hier ligt het mooiste, uitdagendste mountainbikeparcours van Nederland. Of je fietst met- of zonder accu langs prachtige bollenvelden naar Petten, Bergen aan Zee en via Alkmaar keer je weer terug.


Na een dag wandelen of fietsen kun je blijven hangen op één van de vele gezellige terrassen of een hapje eten in een van de vele restaurants. 

Ontdek de natuur, vier seizoenen lang.

Schoorl mag zich met recht een Nationaal Park noemen en heeft ruim zestig kilometer aan wandelpaden. Loop langs heidevelden, bossen, het vogelmeer en over de soms wel vijf kilometer brede duinen. 

Ook De Kerf is uniek voor dit gebied: een natuurlijk inham in de duinen waar zeewater bij hoogtij de duinen in kan stromen. Het natuurgebied is bekend doordat er in 1997 in de eerste duinenrij een opening is gegraven, zodat het zeewater de achterliggende duinvallei kan bereiken waardoor er in het brakke water een nieuwe vegetatie ontstond. Dit is het leefgebied van de groene specht en de zeldzame nachtzwaluw en in de zomermaanden bloeien overal witte orchideeën. 

Laat je meer informeren over het gebied De Schoorlse Duinen waar bijvoorbeeld het blotevoetenpad en voor de allerkleinsten het Kabouterpad is aangelegd: avontuurlijke natuurpaden door bos en duin.

wandelen lopen routes schoorl vakantie
wandelen lopen routes schoorl vakantie klimduin kinderen vakantie

En nog meer...

" Musea, de steden Alkmaar, Schagen en Hoorn en pittoreske dorpen gelegen in het weidse polderlandschap in de directe omgeving." Het beroemde kunstenaarsdorp Bergen met levendig centrum ligt op slechts drie kilometer afstand.

Ook Libelle raadt Villa de Hazelaar en omgeving aan!